کامپیوتر و الکترونیک

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

معرفی انواع مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر

ممکن است در نگاه اول تنها تصویری که از ذهن شما در مورد لوازم جانبی کامپیوتر بیرون بیاید، صفحه کلید و ماوس باشد. اما در دنیای واقعی این لوازم جانبی، بیشتر هستند و بیشتر هم خواهند شد. زیرا نیازها متفاوت است و ممکن است برای نوع کاربری خاصی، لوازم جانبی متعدد و متفاوتی را نیاز داشته باشیم.

قبل از شروع و معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر، یک تعریف کوتاه از قطعات جانبی کامپیوتر داشته باشیم.

لوازم و قطعات جانبی کامپیوتر، به هر دستگاه متصل (داخلی یا خارجی) گفته می‌شود که عملکردهای اضافی را برای رایانه فراهم می‌کند.

این لوازم مواردی هستند که بعد از خرید لپ تاپ و یا کیس کامپیوتر و حتی مینی کیس استوک و یا نو نیاز به تهیه آن دارید.

انواع لوازم جانبی برای کامپیوتر

لوازم جانبی به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  1. دستگاه‌های ورودی که داده‌ها را به رایانه ارسال می‌کنند.
  2. خروجی دستگاه‌هایی که داده‌ها را از رایانه دریافت می‌کنند.
  3. دستگاه‌های ورودی/خروجی، مانند دستگاه‌های ذخیره‌سازی.

آیا در کنار آل این وان هم نیاز به این قطعات جانبی داریم؟

کسانی که آل این وان تهیه می‌کنند در نگاه اول احساس می‌کنند که به هیچ کدام از این لوازم کامپیوتر نیازی ندارند.

اما زمانی که به طور مثال یک آل این وان استوک تهیه می‌کنند و قصد استفاده کردن از آن را دارند، احساس نیاز را برای خرید این لوازم جانبی متوجه می‌شوند.

۱۰ نمونه از مهمترین تجهیزات جانبی کامپیوتر

  • ماوس
  • صفحه‌کلید
  • وبکم
  • میکروفون
  • مانیتور
  • تقویت کننده‌ها
  • توری
  • چاپگر
  • فلش درایو USB
  • هارددیسک خارجی

در مورد هر کدام از این موارد به‌صورت خلاصه و دقیق توضیحاتی را خواهیم داد.

۱. ماوس

ماوس

ماوس یک دستگاه ورودی است که به شما امکان می‌کند از فناوری نقطه و کلیک برای تعامل با رایانه خود استفاده کنید.

ماوس‌های معمولی، دارای دو دکمه هستند که بین آنها یک چرخ اسکرول وجود دارد.

چرا به این وسیله «ماوس» می‌گویند؟ زیرا مخترعان تصور می‌کردند سیمی که دستگاه را به رایانه متصل می‌کند شبیه دم موش است.

امروزه ماوس‌ها اغلب با استفاده از فناوری بی‌سیم به کامپیوتر متصل می‌شوند.

۲. صفحه کلید

صفحه کلید

کیبورد رایج‌ترین دستگاه ورودی است. کاربر حروف، اعداد و سایر علائم را وارد می‌کند تا اطلاعات و دستورالعمل‌ها را به رایانه بدهد.

استفاده از صفحه‌کلید برای وارد کردن اطلاعات زیاد را تایپ می‌گویند.

صفحه‌کلید از طریق دکمه‌های فشاری یا سوئیچ‌های مکانیکی کار می‌کند که با فشار دادن، سیگنالی را به کامپیوتر ارسال می‌کنند.

در گذشته کیبوردها از طریق کانکتور DIN به کامپیوتر متصل می‌شدند، اما امروزه بیشتر از طریق پورت USB یا بی‌سیم متصل می‌شوند.

۳. وب کم

وب کم

این مدل از دستگاه‌های ورودی، دوربین‌های ویدئویی هستند که به کامپیوتر متصل می‌شوند. وب کم می‌تواند خارجی یا داخلی باشد.

وب‌کم‌ها معمولاً برای اینکه افراد بتوانند در هنگام برقراری ارتباط آنلاین یکدیگر را ببینند یا برای ضبط آموزش یا ایجاد ویدیوهای دیگر استفاده می‌شوند.

وب کم‌ها امروزه در مدل‌های متعدد با طراحی‌های زیبا تولید می‌شوند. در بازار ایران مدل‌های کمتری به خاطر تحریم وجود دارد. اما گزینه‌هایی که وجود دارد می‌تواند اکثر نیازها را برای کاربران فراهم کند.

۴. میکروفون

میکروفون

میکروفون‌ها دستگاه‌های ورودی صدا هستند. میکروفون یک سیگنال صوتی را به رایانه می‌دهد، جایی که می‌توان آن را از طریق اینترنت ضبط یا پخش کرد.

امروزه میکروفون‌ها اغلب در لپ تاپ‌ها، وب کم‌ها و تلفن‌های همراه ساخته می‌شوند. انواع میکرفون های بلوتوثی و باسیم در بازار وجود دارد که می‌توانید بر اساس نیاز خودتان آنها را تهیه کنید.

میکروفون‌های نسل جدی کیفیت صدای بسیار بالاتری دارند و اگر کار شما به آموزش و صحبت کردن حرفه‌ای است، می‌توانید گزینه‌های حرفه‌ای خریداری کنید که هر نوع صدای اضافی و نویز صدا را در جریان صحبت کردن شما حذف می‌کند.

۵. مانیتور

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

رایج‌ترین دستگاه خروجی در بین انواع لوازم جانبی مانیتورها هستند. مانیتورها به کاربران اجازه می‌دهند تا راحت‌تر با رایانه تعامل داشته باشند. صفحه‌نمایش اساساً سیگنال ارسال‌شده توسط رایانه را در قالب تصویری نمایش می‌دهد.

مانیتورها از نظر ظاهری شبیه تلویزیون‌ها هستند، اما معمولاً وضوح نمایشگر بالاتری نسبت به تلویزیون‌ها دارند، که اجازه می‌دهد تا جزئیات بصری بیشتری داشته باشیم.

همانند تلویزیون‌ها، مانیتورهای رایانه‌ای مدرن نیز از فناوری صفحه تخت استفاده می‌کنند و در سال‌های اخیر قیمت آن کاهش یافته است.

امروزه انواع مانیتورهای کرب با صفحه‌نمایش منحنی هم در بازار وجود دارد که بیشتر برای ترید، تدوین و گیمینگ طراحی شده است.

در سایت اچ پی، انواع مانیتور استوک را از بهترین برندهای شما برای نیاز شما با انواع قیمت و تست ۷ روزه آماده کرده‌ایم.

۶. اسپیکرها

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

اسپیکر کامپیوتر یکی دیگر از انواع رایج دستگاه خروجی است. آنها معمولاً به‌صورت جفت برای ارائه صدای استریو و گاهی اوقات با یک واحد ساب ووفر نیز به‌منظور بهبود فرکانس بأس ارائه می‌شوند.

اسپیکرهای رایانه معمولاً دارای تقویت‌کننده داخلی هستند و بنابراین به منبع تغذیه از برق، باتری یا از طریق درگاه USB نیاز دارند.

در گذشته، اسپیکرها معمولاً سیگنال‌های صوتی خود را از طریق جک ۳.۵ میلی‌متری دریافت می‌کردند، اما امروزه بی‌سیم بودن اسپیکرهای کامپیوتر و استفاده از فناوری بلوتوث بیشتر رایج‌تر شده است.

۷. پروژکتور

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

پروژکتورها دستگاه‌های خروجی نوری هستند که اتاقی پر از افراد را قادر می‌سازند تا تصاویر تولید شده توسط یک کامپیوتر را مشاهده کنند.

همان‌طور که از نام آنها پیداست، پروژکتورها تصاویر ثابت یا متحرک را روی یک صفحه، دیوار خالی یا سطوح دیگر “منعکس” می‌کنند.

پروژکتورهای دیجیتال اولین بار در اوایل دهه ۲۰۰۰ در بازار ظاهر شدند و اکنون تقریباً به طور کامل جایگزین مدل‌های پیشین و قدیمی شده‌اند.

آنها معمولاً برای ارائه، تماشای فیلم یا به‌عنوان کمک‌آموزشی استفاده می‌شوند و معمولاً از طریق پورت HDMI به رایانه شما متصل می‌شوند.

۸. چاپگر

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

چاپگرها شکل رایج دیگری از دستگاه خروجی هستند. آنها برای ایجاد نسخه‌های سخت از داده‌های الکترونیکی ذخیره‌شده در رایانه، اغلب متن یا تصاویر روی کاغذ استفاده می‌شوند.

چاپگرهای جوهرافشان و لیزری برخی از پرطرفدارترین انواع چاپگرهای امروزی هستند. چاپگرهای مدرن از طریق یک پورت USB یا WI-FI به رایانه شما متصل می‌شوند.

البته ظهور فن‌آوری های دیگر مانند ایمیل و دستگاه‌های ذخیره‌سازی داده‌ها تا حدودی از اهمیت چاپگرها در سال‌های اخیر کاسته است.

۹. انواع درایو فلش USB

معرفی مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر بر اساس نیاز

فلش درایو USB یک دستگاه ذخیره‌سازی داده است که از حافظه فلش با یک حافظه داخلی تشکیل شده است. درایوهای USB کوچک و سبک معمولاً قابل جابجایی و بازنویسی هستند.

از زمان معرفی آن در سال ۲۰۰۰، این دستگاه‌های ذخیره‌سازی به‌تدریج ظرفیت ذخیره‌سازی خود را افزایش داده‌اند، در حالی که سرعت آن افزایش یافته است.

آنها بیشتر برای دریافت و انتقال اطلاعات استفاده می‌شوند و به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، دوام زیادی دارند.

۱۰. هارد اکسترنال

هارد اکسترنال

هارد اکسترنال دستگاه‌های ذخیره‌سازی ورودی/خروجی هستند که معمولاً از طریق USB به کامپیوتر متصل می‌شوند.

آنها حجم نسبتاً زیادی داده را در خود نگه می‌دارند و نحوه عملکرد آنها و پخش درایو، اجازه می‌دهد تا به راحتی با انواع رایانه‌های مختلف قابل استفاده شود. دو دسته هارد اکسترنال وجود دارد: قابل حمل و رومیزی.

درایوهای اکسترنال قابل حمل جمع و جورتر هستند، معمولاً از USB تغذیه می‌کنند و برای قابلیت حمل طراحی شده‌اند، در حالی که نسخه دسکتاپ معمولاً بزرگ‌تر است و برای تغذیه به واحدهای قدرت خارجی نیاز دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *