تکنولوژی

مقایسه و تفاوت نمایشگر های LCD و LED

تفاوت بین نمایشگرهای LCD و LED

در این مطلب قصد داریم تا دو نوع از نمایشگرها را به شما معرفی کرده و تفاوت نمایشگر های LCD و LED را مورد بررسی قرار دهیم.

همچنین به بررسی مزایا و معایب این دو نوع صفحه نمایش بپردازیم تا بتوانیم برای یک خرید بهتر و هوشمندانه تر شما را راهنمایی کنیم.

LCD چیست؟

LCD چیست؟

صفحه نمایش‌های LCD از دو لایه شفاف به هم چسبیده تشکیل می شوند. یکی از این دو لایه جهت نگهداری کریستال مایع است. این لایه از پلیمر پوشیده شده است.

کریستال مایع به تنهایی نوری ندارد و از یک منبع، نور خود را تامین می کنند. این منبع معمولا لامپ‌های فلورسنت هستند. رایج ترین نوع تلویزیون در چند سال گذشته، LDC‌ها هستند.

دلیل این خرید بالا و استقبال کاربران تنوع بسیار زیاد در قیمت و اندازه است. ال سی دی‌ها دارای دقت بسیار زیادی هستند و کیفیت تصاویر متحرک در آن مناسب است.

یکی از برترین ویژگی‌های این نمایشگر‌ها عدم وجود اشعه‌های آسیب رسان به چشم است.

معایب LCD

با تمام ویژگی‌های مثبت که ال سی دی‌ها داشتند، نمی‌توان از معایب آن چشم پوشی کرد. در ادامه به بررسی برخی از معایب LCD می پردازیم.

طول عمر کوتاه

برخلاف صفحه نمایش‌های معمولی که طول عمری حدود ۳۰ هزار ساعت دارند؛ طول عمر ال سی دی‌ها کوتاه تر و حدود ۱۶ هزار ساعت می باشد.

طول عمر مفیدی که برای تلویزیون‌های ال سی دی تخمین زده می شود زمانی است که نور پس زمینه آن به نصف برسد.

کنتراست رنگ مشکی

نور مشکی در ال سی دی‌ها به خوبی دیده نمی‌شود. علت این مشکل تغییر وضعیت نور موجود در ال سی دی‌ها هنگام گذشتن از کریستا مایع است.

زمانی که یک سلول از ال سی دی بخواهد رنگ مشکی را تولید کند و به نمایش بگذارد به دلیل وجود نور در پس زمینه نمی‌تواند این کار را به خوبی انجام دهد.

همین عامل باعث اختلال در نمایش رنگ مشکی در این نمایشگر‌ها میشود. 

روشنایی تصویر

با توجه به وجود منبع نور جداگانه در نمایشگرهای ال سی دی دی این تلویزیون‌ها می‌توانند میزان نور را با توجه به شرایط محیطی کنترل کنند. 

 مشکل در پخش تصاویر با حرکت

تلویزیون‌های ال سی دی در زمان پاسخ دهی مشکل دارند. این جمله بدین معناست که تلویزیون‌های ال سی دی برای جایگزین کردن یک فریم جدید زمان زیادی را صرف می کنند.

این مشکل زمانی بیشتر به چشم می آید که در حال مشاهده تصاویر متحرک باشیم. البته در سری‌های جدید این نوع تلویزیون ارائه دهندگان آن تلاش کردند تا مشکل را رفع کنند. 

اندازه

یکی دیگر از مواردی که در تلویزیون‌های ال سی دی به چشم می آید اندازه ۳۲ تا ۵۰ آن است؛ اما با توجه به اینکه کمترین نمایشگر‌ها ۸ سانتیمتر است جزء معایب آن محسوب می شود.

LED چیست؟ 

نسل بعدی ال سی دی‌ها، ال ای دی‌ها بودند که تفاوت اساسی نمایشگر های LCD و LED در تکنیک تابش نور می باشد. همین عامل باعث کیفیت بهتر و مصرف انرژی پایین تر ال ای دی‌ها در مقایسه با ال سی دی‌ها است.

ممکن است برای شما هم این سوال به وجود آید که LED‌ها از چه تکنیکی برای تابش نور استفاده میکنند؟

مقایسه بین نمایشگرهای LCD و LED

در ال ای دی‌ها دیودهای نوری قرار دارد. این دیودهای ساطع کننده نور در قسمت پشت یا دورتادور نمایشگر استفاده میشود.

با استفاده از این قطعه تصاویر مشکی دلیل نمایشگر‌ها طبیعی تر به نظر می رسد و کنتراست آن‌ها بالاتر است.

در واقع ال ای دی‌ها همان ال سی دی‌های قدیمی هستند. در LED ها برای نور پس زمینه از لامپ ها ال ای دی اسفاده می شود. 

تفاوت صفحه نمایش های LCD و LED

همانطور که گفتیم؛ تکنولوژی ال سی دی و ال ای دی یکسان است؛ اما قطعات مورد استفاده در آن ها متفاوت است. منشا تفاوت های این دو نمایشگر همین مورد است و ما قصد داریم تا در ادامه به بررسی آن‌ها بپردازیم.

تفاوت کنتراست تصویر در نمایشگرهای LCD و LED

یکی از بزرگترین و مهمترین تفاوت نمایشگر های LCD و LED در این است که ال ای دی‌ها از کنتراست تصویر بهتری نسبت به ال سی دی‌ها برخوردارند.

دلیل این مسئله چیزی به جز استفاده از دیود‌های نوری در مقایسه با استفاده از لامپ‌های فلورسنت نیست.

در تلویزیون‌های ال ای دی این قابلیت وجود دارد که تیرگی‌های موضعی میزان نور را کنترل کند و با جایگزینی ممانعت از تابش نور آن را پشت تصویرهای مشکی کمرنگ تر کند.

همین عامل باعث میگردد تا رنگ بهتری را نمایشگر‌های LED به نمایش بگذارند.

 درجه دقت رنگ

در ال ای دی‌ها از فناوری RGB استفاده شده است؛ که باعث نمایش حقیقی تر رنگ‌ها می گردد. در این فناوری رنگ‌هایی به جز قرمز آبی و سبز با ترکیب این سه رنگ به دست می آید و به کاربر نمایش داده می شود.

 اندازه LED

ال ای دی‌ها از لحاظ اندازه نیز از ال سی دی‌ها پیشرفته تر هستند. نمایشگرهای ال ای دی سایز ای بین ۴۰ تا ۱۰۰ اینچ دارد اما ضخامت آن‌ها بسیار کمتر از ال سی دی‌ها است.

 طول عمر

اطلاع دقیقی از میزان طول عمر ال ای دی‌ها وجود ندارد اما تمام سازندگان این نمایشگرها ادعا می کنند که طول عمر ال ای دی‌ها بسیار طولانی تر از ال سی دی‌ها می باشد که این موضوع از لحاظ علمی با توجه به استفاده از دیود‌های نوری در ال ای دی‌ها قابل تایید است.

 میزان مصرف انرژی

در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم هنگام خرید وسایل الکترونیکی میزان مصرف انرژی آنها می باشد. اکثر مردم ترجیح میدهند از وسایلی با میزان مصرف انرژی کمتر استفاده کنند.

ال ای دی‌ها در این حوزه نیز از ال سی دی‌ها پیشی گرفتند و باید بدانید که نمایشگر‌های HD میزان مصرف انرژی کمتری دارند.

مزایای زیست محیطی

یکی از نکات بسیار مثبت در تلویزیون‌های ال ای دی مزیت  محیطی آن است. در توضیح این جمله می توان گفت ال ای دی‌ها میزان تشعشعات کمتری را دارند به همین دلیل باعث کاهش تولید گرما و کربن می شود.

یک نکته دیگر که در مزایای زیست محیطی ال ای دی وجود دارد عدم استفاده از جیوه مایع در آن است. این مایع بدون رنگ و سمی است و در صورتی که تلویزیون‌ها نیاز به تعمیر داشته باشند؛ ممکن است وارد محیط شود و آن را آلوده کند.

نتیجه گیری

تفاوت نمایشگر های LCD و LED

در انتها باید گفت ال ای دی‌ها آخرین نسل نمایشگر‌ها نیستند. در حال حاضر نمایشگرهای ال ای دی و کیو ال ای دی آخرین نسل نمایشگر ها محسوب می شوند.

هر چند نسل‌های جدید قیمت بالاتری دارند؛ اما به همان میزان از کیفیت بهتری نیز برخوردارند. اگر شما قصد خرید دارید پیشنهاد ما نسل‌های جدید نمایشگرها می‌باشد.

اما اگر نمی خواهید هزینه زیادی پرداخت کنید؛ پیشنهاد ما نمایشگرهای ال ای دی است. در انتها توصیه می‌کنیم از خرید نمایشگر‌های LCD و پلاسما صرفه نظر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *