کامپیوتر و الکترونیک

راهنمای خرید کارت گرافیک با توجه به نوع کاربری

امروزه بیشتر از هر زمان دیگری خرید کارت گرافیک اقتصادی جهت انجام پروژه های سبک و سنگین ، مصارف اداری و خانگی؛ روند رو به رشدی را به خود گرفته، برای انتخاب و خرید کارت گرافیک متناسب با کاربری خود با ما همراه باشید.

رده بندی انواع کارت گرافیک براساس سطح عملکرد:

کارت‌های گرافیک موجود در بازار، از نظر سطح عملکرد به پنج گروه تقسیم می شود؛ که در زیر به بررسی مشخصات هر یک از این گروه‌ ها می‌ پردازیم:

۱. کارت گرافیک های رده‌ پایین:

این کارت گرافیکها عموما برای بارگذاری سیستم‌عامل و انجام کارهای روزانه مانند تماشای فیلم، مرور اینترنت، امور اداری و ویرایش ساده‌ی عکس می‌توان از این کارت‌های گرافیک استفاده کرد.

دو کارت گرافیک GT 1030 انویدیا و AMD RX 550 نمونه‌هایی از این محصولات گرافیکی ابتدایی است. چنین کارت‌هایی به هیچ عنوان برای اجرای بازی توصیه نمی‌شود.

تنها در مواردی که پردازنده اصلی شما فاقد واحد مجتمع گرافیکی است.این کارت‌ها بسیار ارزانقیمت می باشد و قیمتی حدود ۱۰۰ دلار دارند

۲. کارت گرافیک های اقتصادی :

این کارت‌های گرافیک مناسب افرادی با بودجه کم است که قصد اجرای بازی روی کامپیوترهای دسکتاپ خود را دارند.

این محصولات را می‌توان گزینه‌های مناسبی برای اجرای بازی در رزولوشن 1080p با تنظیمات گرافیکی پایین تا متوسط دانست.

نوع تنظیمات گرافیکی بستگی به‌عنوان گیم و سنگینی محتوای گرافیکی آن دارد.

کارت‌های GTX 1050 و GTX 1650 انویدیا و کارت‌ AMD RX 570 در این رده قرار می‌گیرند. Nvidia Geforce GTX 1050. قیمت کارت گرافیک اقتصادی حدودا” ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار می باشد.

۳. کارت گرافیک های میان‌ رده:

این محصولات بهترین گزینه برای اجرای بازی در رزولوشن 1080p با تنظیمات گرافیکی متوسط به بالا هستند و البته از کار با هدست‌های واقعیت مجازی نیز پشتیبانی می‌کنند.

RX 580 و RX 590 ساخت AMD و GTX 1050 Ti ،GTX 1060 ،GTX 1660 و GTX 1660 Ti و همچنین RTX 2060 انویدیا جزو کارت‌های گرافیک میان‌رده از دو سازنده‌ی اصلی تراشه‌های گرافیکی هستند.

کارت‌های گرافیک میان‌رده محدوده‌ی قیمتی ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار دارند.

۴. کارت گرافیک رده‌بالا

AMD رادئون RX 5700 XT

کارت گرافیک رده بالا برای انجام بازی در رزولوشن 1440p با حداکثر تنظیمات گرافیکی یا 4K با جزئیات بالا و نمایشگری با نرخ بالای تازه‌ سازی مناسب هستند.

RTX 2080 ،RTX 2070 ،GTX 1080 Ti ،GTX 1080 ،GTX 1070 Ti و مدل‌های جدید سری Super انویدیا و کارت‌های گرافیک Vega 64 و Radeon VII و همچنین سری تازه معرفی شده‌ی RX 5700 در این رده‌ بندی جای می‌گیرند.

این کارت‌های گرافیک با محدوده‌ی قیمتی ۳۵۰ تا ۸۰۰ دلار می باشد.

۵. کارت گرافیک حرفه‌ای:

این دسته از کارت گرافیک ها بهترین گزینه های در دسترس برای اجرای بازی در رزولوشن 4k هستند.

همچنین برای اجرای بازی در رزولوشن های کمتر با اعمال قابلیت های افزوده ای مانند رهگیری پرتو و  DLSS به خوبی می توان روی آنها حساب باز کرد.

 انویدیا یکه‌تاز این بخش از بازار است و درحال‌حاضر محصولی از AMD در این رده قرار نمی‌گیرد.

انویدیا RTX 2080 Ti و Titan RTX در این رده قرار می‌گیرند. قیمت بسیار بالایی (بیشتر از ۱۰۰۰ دلار) دارند.

کارت گرافیک برای حرفه ای ها

طراحان امور سه‌بعدی، ویرایشگران ویدئوهایی با رزولوشن بالا، تولیدکنندگان محتوای تصویری و انیمیشن‌ سازان حرفه‌ ای اگرچه می‌ توانند برای امور حرفه‌ ای خود محصولی از این رده (حرفه‌ای) انتخاب کنند.

اما گزینه‌ی تخصصی‌تری هم در پیش روی خود دارند و آن محصولات سری Quadro انویدیا و Radeon Pro شرکت AMD است.

این دسته از کارت‌ های گرافیک محدوده‌  قیمت بسیار بالایی دارند؛ بااین‌ حال در کالبدشکافی آن‌ها منابع سخت‌افزاری چندان قدرتمندتری نسبت به انواع رده‌بالای تراشه‌سازان آمریکایی دیده نمی‌ شود.

طراحی، مشخصات، پیکربندی و معماری مشابه محصولات گیمینگ در این محصولات نیز یافت می‌شود. اما چند تفاوت اساسی در این میان وجود دارد.

کارت‌های Quadro و Radeon Pro درایورهای اعتبارسنجی شده‌ی خاص خود را دارند.

به این معنی که این کارت‌ها برای انطباق با نرم‌افزارهای گرافیکی حرفه‌ای و ارائه‌ی سطح عملکرد بالاتر در محیط‌های تولید محتوا و طراحی آزموده و صلاحیت‌سنجی شده‌اند و در کارهای حرفه‌ای کمتر دچار اشکال می‌شوند.

همچنین این کارت‌های گرافیگ مجهز به حافظه‌های ECC برای افزایش دقت و اصلاح خطا در ساختار خود هستند.

گاه آن‌ها در مقایسه با انواع گیمینگ رده‌بالا با سرعت‌های کلاک کمتری کار می‌کنند و بدین ترتیب الزامات مصرف توان کمتری داشته و منابع دفع حرارت سنگینی طلب نمی‌کنند.

کارت گرافیک بر اساس نوع کاربری افراد

خرید کارت گرافیک بر اساس نوع کاربری :

-گیمینگ:

– اجرای بازی در رزولوشن 4K

اجرای بازی/ گیمینک در این رزولوشن کار هر پردازنده‌ی گرافیکی نیست و به منابع سخت‌افزاری و مشخصه‌های چشمگیری نیاز دارد.

ظرفیت و پهنای باند حافظه‌ی گرافیکی بالا، سرعت کلاک چشمگیر تراشه‌ی گرافیکی و تعداد هسته‌های محاسباتی فراوان در کنار تجهیز سیستم به یک پردازنده‌ی مرکزی دست کم ۶ هسته‌ای، حافظه‌ی SSD با سرعت بالا، ۱۶ تا ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی رم برای بازی در این رزولوشن الزامی است.

توصیه می‌شود از کارت گرافیکی با بیشتر از ۸ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی برای بازی در این رزولوشن استفاده شود و البته کارت‌های مجهز به حافظه‌های گرافیکی GDDR6 نسبت به انواع GDDR5 ارجحیت دارد.

برای اجرای بازی با تنظیمات گرافیک حداکثری در عناوین به روز خرید کارتی حرفه‌ای با قیمت بالاتر از ۱۰۰۰ دلار توصیه می‌شود.

البته با صرف‌نظر از بخشی از جزئیات گرافیکی، می‌توان با خرید کارتی در رده‌ی قیمت حدود ۸۰۰ دلار نیز بازی در این رزولوشن و نرخ میانگین ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه را تجربه کرد.

-بازی در رزولوشن QHD

رزولوشن QHD در مانیتورهای دسکتاپ به تدریج در حال جایگزینی با 1080p است.

این رزولوشن با وجود تراکم پیکسلی بالا و وضوح تصویر بسیار بهتر نسبت به 1080p، برای بازی منابع سخت‌افزاری سنگینی به مانند رزولوشن 4K طلب نمی‌کند.

گاه با سطح تنظیمات گرافیکی متوسط می‌توان با یک کارت گرافیک میان‌رده هم اجرای بازی در این رزولوشن را تجربه کرد.

اما پیشنهاد ما برای بازی در این رزولوشن، خرید کارت گرافیک رده‌بالایی با حدود قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار از یکی از دو برند انویدیا یا AMD است.

چنین محصولاتی با داشتن منابع سخت‌افزاری معتدل و بهینه، امکان تجربه‌ی روان بازی در چنین رزولوشنی را فراهم می‌آورند.

بهتر است کارت موردنظر از ۸ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی برخوردار بوده و سایر منابع سیستم شما نیز توان لازم برای بازی در این رزولوشن را داشته باشند.

اگر مانیتور شما مجهز به قابلیت فری‌سینک AMD یا G-Sync است، برای داشتن تجربه‌ی بصری روان‌تر و پویاتر یک کارت گرافیک از برند متناظر تهیه کنید.

-بازی در رزولوشن 1080P

اگرچه حتی کارت‌های اقتصادی برای بازی در رزولوشن 1080p گزینه‌ای مناسب به شمار می‌روند، برای داشتن بازی روان و با نرخ فریم مناسب در این رزولوشن گزینه‌های متعددی در بازار سخت‌افزار یافت می‌شود.

تمامی کارت‌های گرافیک میان‌رده معرفی شده در این مقاله و محصولات رده‌بالاتر منابع سخت‌افزاری لازم برای اجرای بازی در این رزولوشن با بهترین سطح تنظیمات گرافیکی را دارند.

پیشنهاد ما برای بازی در این رزولوشن تهیه نمونه‌ای با ۶ یا حداقل ۴ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی است. محدوه‌ی قیمت چنین کارتی در بازار سخت‌افزار بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار است.

حتی کارت‌های گرافیک بسیار خوبی از برند AMD برای اجرای بازی در این رزولوشن یافت می‌شود که در بازار جهانی قیمتی کمتر از ۲۰۰ دلار دارند.

پیشنهاد ما برای بازی در این رزولوشن، داشتن نمایشگری با نرخ نوسازی بالای ۱۲۰ یا ۱۴۴ هرتزی است تا تجربه‌ی گیمینگ روان‌تری داشته باشید.

اگر نمایشگر FreeSync یا G-Sync دراختیار دارید، کارت میان‌رده‌ای از برند متناظر تهیه کنید.

-اجرای بازی‌های سبک، تماشای فیلم و ویرایش عکس

با اینکه کارت‌های گرافیک اقتصادی زیادی در بازار سخت‌افزار یافت می‌شود؛ اما چند سالی است که در این بخش از بازار شاهد نو‌آوری‌های زیاد و تراشه های کاملا جدید نیستیم و همه چیز بر پایه‌ی تراشه‌های گرافیکی پیش می‌رود که از عمر آن‌ها چندین سال می‌گذرد.

تراشه‌های پولاریس AMD و برخی انواع پایین‌رده‌ی پاسکال نمونه‌هایی از این تراشه‌های اقتصادی است.

ارزان‌ترین کارت‌های گرافیک که امکان اجرای بازی را فراهم می‌کنند، محصولات سری اقتصادی هستند و خرید انواع رده‌پایین‌تر برای بازی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

کارت‌های گرافیک اقتصادی گزینه‌های مناسبی برای گیمینگ در رزولوشن‌ 1080p با تنظیمات گرافیکی متوسط رو به پایین یا رزولوشن‌های پایین‌تر از آن است.

کارت‌های گرافیک اقتصادی موجود در بازار ۴ تا ۸ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی دارند که برای بازی خرید مدل‌هایی با حافظه‌ی گرافیکی بالاتر توصیه می‌شود.

این ‌محصولات به‌خوبی توانایی اجرای ویندوز ۱۰، نرم‌افزارهای گرافیکی سبک، کار با نرم‌افزارهای آفیس، مرور وب و تماشای فیلم‌های باکیفیت و به‌طور کلی در انجام کارهای روزمره و سبک بدون هیچ کندی از نظر محتوای گرافیکی را به ارمغان می‌آورند.

فرایند استخراج رمزارزها مدتی باعث کمیاب شدن آن‌ها شده بود و قیمت آن‌ها را در بازارهای جهانی به‌شدت افزایش داده بود.

اما اکنون این کارت‌های گرافیک در بازار سخت‌افزار قیمتی کمتر از ۲۰۰ دلار دارند و برای قشر وسیعی از جامعه‌ی کاربران کامپیوتر دردسترس هستند.

-امور حرفه‌ای و تولید محتوا

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد برای افرادی که به‌طور حرفه‌ای طراحی، تولید محتوای گرافیکی و سه‌بعدی را دنبال می‌کنند یا کاربرانی که به ویرایش و تولید ویدئو با رزولوشن‌های بالا می‌پردازند، دو گزینه‌ وجود دارد.

گزینه ی اول خرید یکی از کارت‌های حرفه‌ای بالای ۱۰۰۰ دلاری برند انویدیا است و گزینه‌ی دیگر خرید یکی از محصولات سری Quadro یا Radeon Pro است.

این کارت‌های گرافیک اگرچه معماری گرافیکی و ویژگی‌های سخت‌افزاری مشابه انواع رده‌بالای دو تراشه‌ساز دارند، اما خصوصیت‌های منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را تبدیل به بهترین گزینه در امر تولید محتوا و سیستم‌های ورک‌استیشن می‌کند.

ارائه‌ی درایورهای گرافیکی ویژه برای ایجاد انطباق بین این کارت‌ها و ابزارهای طراحی و آفرینش گرافیکی نظیر اتوکد، ادوبی پریمیر، مایا و…، حافظه‌های ECC با قابلیت اصلاح خطای ساختاری و اطمینان پذیری و سطح عملکرد بهتر در حوزه‌ی تولید محتوا از جمله‌ی ویژگی‌های چنین کارت‌هایی است.

مدل‌های به‌روز Radeon Pro در بازار جهانی قیمت‌هایی از ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار داشته و کارت‌های گرافیک Quadro بسته به مدل و ویژگی‌ها از ۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار قیمت‌گذاری شده است.

نوع نمایشگر مورد استفاده: 

همان‌طور که گفته شد انتخاب یکی از برندهای AMD یا انویدیا در خرید کارت گرافیک ارتباط تنگاتنگی با فناوری همگام‌ساز نمایشگر (مانیتور) شما دارد.

خرید یک کارت گرافیک به روز AMD برای کار با نمایشگری با پشتیبانی از فری‌سینک ارجحیت داشته و اگر نمایشگری با قابلیت G-Sync دراختیار دارید، بهتر است یکی از کارت‌های گرافیک انویدیا را خریداری کنید.

اما مسئله حائز اهمیت دیگر در خصوص نمایشگرها، این است که اگر نمایشگری با رزولوشن و نرخ نوسازی محدود دراختیار دارید و امکان ارتقای آن فراهم نیست، از خرید کارت‌های گرافیک رده‌بالا صرف‌نظر کنید.

برای یک نمایشگر 1080p با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز یک کارت گرافیک میان‌رده GTX 1660 بسنده می‌کند.

چنین نمایشگری مانع از بهره‌وری قابلیت‌های محصولی مانند RTX 2080 خواهد شد؛ برای استفاده بهینه از آن نمایشگری با رزولوشن QHD و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز توصیه می‌شود.

بنابراین تنها در صورتی به سراغ کارت‌های گرافیک رده‌بالا بروید که نمایشگر قابلی داشته باشید یا این احتمال را بدهید که در طول عمر مفید پردازنده گرافیکی خود، میز کامپیوتر شما به نمایشگری بهتر و پیشرفته‌تر مجهز شود.

برخی از مانیتورهای فری‌سینک برای اجرای قابلیت G-Sync توسط انویدیا صلاحیت سنجی شده است و حتی گزارش‌هایی وجود دارد که برخی از مانیتورهای فری‌سینک تأیید نشده نیز می‌توانند با اعمال قابلیت G-Sync نتایج مناسبی در خروجی خود دراختیار کاربران قرار دهند.

مانیتورهای استوک زیادی در سایت وجود دارد که از برندهای مختلفی برای خرید وجود دارند ، که پیشنهاد می کنیم حتما محصولات آنها را مشاهده بفرمایید.

بررسی قیمت خرید کارت گرافیک اقتصادی

مشورت با فروشگاه دل اچ پی 

شما مشتریان گرامی! میتوانید با تماس با شماره های درج شده در پایین صفجه با مشاوران حرفه ای ما تماس گرفته و درخصوص انتخاب و خرید کارت گرافیک مورد نیاز خود راهنمایی های لازم را دریافت نمایید، مشاوران حرفه ای ما در فروشگاه دل اچ پی، همه روزه آماده پاسخگویی به سئوالات شما عزیزان می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *